CDN چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟

بر اساس درخواستهای مکرر شما در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم CDN چیست و ماهیت آن چیست. CDN مخفف کلمات Content Delivery Networks است. یعنی یک شبکه تحویل محتوا. اکنون که دانستید CDN چیست ، وقت آن است که نگاهی دقیق به استفاده از شبکه تحویل محتوا بیندازیم.

بر اساس درخواستهای مکرر شما در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم CDN چیست و ماهیت آن چیست. CDN مخفف کلمات Content Delivery Networks است. یعنی یک شبکه تحویل محتوا. اکنون که دانستید CDN چیست ، وقت آن است که نگاهی دقیق به استفاده از شبکه تحویل محتوا بیندازیم.

این شبکه تحویل محتوا در واقع ستون فقرات مخفی اینترنت است که وظیفه تحویل محتوا را بر عهده دارد! آگاهانه یا ناآگاهانه ، همه ما روزانه با CDN کار می کنیم. هنگام خواندن مقاله در وب سایت ، خرید آنلاین ، تماشای ویدیوی YouTube یا حتی مرور رسانه های اجتماعی از CDN استفاده می کنیم.

مهم نیست که چه کاری انجام می دهید یا از چه محتوایی استفاده می کنید. اما احتمالاً پشت هر کاراکتر در متن خوانده شده ، هر پیکسل از تصویری که مشاهده می کنید و هر فریم از فیلمی که از طریق تلفن همراه یا رایانه تماشا می کنید CDN وجود دارد.

برای درک این که چرا ما از CDN ها اغلب استفاده می کنیم ، ابتدا باید بدانیم که کدام CDN ها برای حل مشکل استفاده می شوند. حالت پنهان تاخیر زمانی بین درخواست شما برای بارگذاری صفحه و لحظه ظاهر شدن محتوای صفحه در صفحه شما است.

این فاصله تأخیر تحت تأثیر عوامل مختلفی است ، که بسیاری از آنها مخصوص یک صفحه وب خاص هستند. اما در همه موارد ، طول این تأخیر تحت تأثیر فاصله فیزیکی بین شما و سرور میزبان آن وب سایت است.

هدف CDN کاهش واقعی این فاصله فیزیکی است و هدف آن بهبود سرعت پردازش و عملکرد سایت است.

یک CDN چطور کار می کند؟

برای به حداقل رساندن فاصله بین بازدید کنندگان و سرور یک وب سایت ، CDN حافظه پنهان محتوای سایت را در مکان های مختلف جغرافیایی (به عنوان مثال نقاط حضور) ذخیره می کند. هر یک از این نقاط حضور دارای چندین سرور حافظه پنهان هستند که وظیفه تحویل محتوا به بازدیدکنندگان اطراف را بر عهده دارند.

اساساً ، CDN محتوای شما را هر بار یک مکان قرار می دهد ، که باعث می شود کاربران بتوانند دسترسی بهتری داشته باشند. به عنوان مثال ، وقتی شخصی از لندن از وب سایت شما در ایران بازدید می کند ، این دسترسی از طریق حضور محلی در انگلیس فراهم می شود. این شرایط دسترسی کاربر را بسیار تسریع می کند و نیازی به درخواست کاربر نیست که یک بار کل مسیر را طی کند تا کاربر بتواند به محتوای مورد نظر خود دسترسی پیدا کند!

به طور خلاصه ، ما تابع CDN را شرح داده ایم. البته ، از آنجا که احساس کردیم لازم است توضیحات کامل تری برای عملکرد دقیق تر شبکه تحویل محتوا ارائه دهیم ، در زیر بیشتر به عملکرد CDN خواهیم پرداخت. در واقع ، ما این را با جزئیات بیشتری بررسی خواهیم کرد.

CDN چیست

چه کسی از CDN استفاده می کند؟

تقریباً همه از CDN استفاده می کنند. امروزه بیش از نیمی از کل ترافیک از طریق CDN حاصل می شود. این آمار نیز در حال رشد است. در واقع ، اگر بخشی از تجارت شما در دنیای آنلاین است ، قطعاً باید از CDN استفاده کنید. به خصوص اکنون که بسیاری از CDN ها خدمات خود را به صورت رایگان ارائه می دهند.

در حالی که CDN ها اغلب رایگان هستند ، اما ممکن است برای همه مناسب نباشد. به خصوص اگر یک وب سایت محلی اختصاصی داشته باشید که اکثر کاربران شما در همان سرور میزبان شما باشند ، داشتن CDN ممکن است خیلی مفید نباشد.

در این حالت ، استفاده از CDN عملکرد سایت شما را کند می کند. زیرا باعث ایجاد ارتباطات غیرضروری بین بازدید کننده و سرورهای همسایه می شود.

با این حال ، بسیاری از وب سایت ها تمایل دارند که در مقیاس وسیع تری کار کنند و CDN ها را در زمینه های زیر رایج می کنند:

  • تبلیغات
  • سیار
  • سرگرمی و رسانه ها
  • خدمات پزشکی
  • بازی های آنلاین
  • تحصیلات عالیه
  • فروشگاه اینترنتی
  • دولت

عناصر ساختاری CDN

دانستن اینکه عناصر جداگانه CDN چیست می تواند به شما در درک بهتر این موضوع کمک کند.

PoP ها یا همان نقاط حضور

نقطه حضور در CDN ها مراکز داده ای هستند که از نظر استراتژیک در یک منطقه خاص واقع شده اند و باید مسئولیت ارتباط با کاربران در آن منطقه جغرافیایی را داشته باشند. عملکرد اصلی آنها کاهش تأخیر و نزدیک کردن محتوا به کاربر است. هر PoP دارای چندین سرور حافظه پنهان است.

سرور های کشینگ

سرورهای حافظه پنهان وظیفه ذخیره و تحویل پرونده های ذخیره شده در حافظه پنهان را بر عهده دارند. عملکرد اصلی آنها سرعت بخشیدن به بارگذاری وب سایت و کاهش استفاده از پهنای باند است. هر سرور ذخیره CDN اساساً چندین درایو و منابع زیادی از حافظه RAM است.

SSD / HDD + RAM

درون هر سرور CDN پرونده هایی که روی دیسک های فیزیکی (SSD / HDD) یا حافظه دسترسی تصادفی (RAM) ذخیره شده اند ، وجود دارد و پرونده هایی که اغلب استفاده می شوند در سیستم عامل های سریع ذخیره می شوند. RAM که سریعترین مورد از بین این سه مورد است ، معمولاً برای ذخیره پرونده هایی که باید بیشتر از سایرین در دسترس کاربر باشند ، استفاده می شود.

شروع استفاده از CDN

برای شروع کار با CDN ، این شبکه باید درگاه پیش فرض تمام ترافیک ورودی باشد. برای انجام این کار ، باید DNS دامنه اصلی خود (به عنوان مثال domain.com) و زیر دامنه های آن (به عنوان مثال ، www.domain.com ، img.domain.com) را تغییر دهید.

برای دامنه اصلی خود ، شما باید گزارش A را اصلاح کنید تا یکی از محدوده های IP برای CDN را شامل شود. برای هر زیر دامنه ، شما همچنین باید گزارش CNAME را به یکی از آدرس های زیر دامنه CDN تغییر دهید (به عنوان مثال ، ns1.cdn.com). در هر دو حالت ، این به DNS امکان می دهد تا همه بازدید کنندگان را به CDN شما هدایت کند و از هدایت مستقیم سایر کاربران به سرور اصلی شما جلوگیری می کند.

اگر این موارد کمی گیج کننده به نظر می رسد ، نگران نباشید. فروشندگان خدمات CDN معمولاً آموزش های گام به گام را برای فعال کردن CDN به شما می دهند. علاوه بر این ، آنها از طریق تیم پشتیبانی خود به شما کمک می کنند. کل مراحل به چند بار کپی و چسباندن محدود می شود و ممکن است در کل 5 دقیقه طول بکشد!

چرا CDN ها به صورت پیش فرض، بخشی از هاستینگ وبسایت نیستند؟

در دنیای ایده آل ، CDN بخشی داخلی از میزبانی هر وب سایتی است. اما هنگامی که CDN ها برای اولین بار در دهه 1990 منتشر شدند ، بسیار گران بودند و فقط در اختیار سازمان های بزرگ قرار داشت.

امروزه CDN تغییر کرده و بسیاری از فروشندگان میزبان خدمات CDN را به صورت خدمات پیشرفته به کاربران ارائه می دهند.

تکامل CDN ها

CDN های تجاری از حدود دهه 1990 وارد بازار شدند. درست مانند فناوری های آن دهه ، آنها تکامل یافته اند و اکنون به یک بستر تحویل محتوا تبدیل شده اند که در بسیاری از مکان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

مسیر توسعه CDN ها براساس نیروهای بازار بود و منجر به روند جدیدی در مصرف محتوا و پیشرفت در اتصال به اینترنت شد. فیبرهای نوری و سایر فن آوری های ارتباطی که سرعت اینترنت را افزایش می دهند ، در این تکامل بسیار تأثیرگذار بودند.

به طور کلی ، تکامل CDN ها را می توان در سه نسل دسته بندی کرد که هر یک به شکل گیری ظرفیت ها ، فناوری ها و مفاهیم جدید در معماری شبکه منجر شدند. به موازات این ، هر یک از این نسل ها قیمت خدمات CDN را کاهش دادند و در نتیجه ، این فناوری به یک فناوری انبوه تبدیل شد.

نسل اول

CDN های استاتیک

محتوای پشتیبانی شده: HTML ثابت و فایلهای قابل بارگیری

روش ذخیره: فشار مبدا

مورفولوژی شبکه: پراکنده

دستور کار: عملکرد

قیمت گذاری: بسیار گران است

مشتریان: بخش شرکت

” این مطلب ادامه دارد… “

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

16 − سه =

فهرست